Welkom op de internetsite van de Prinsegarde Zitterd

Samenvatting Seizoen 2020

Wat een seizoen. Eén om nooit te vergeten. En dan in eerste instantie niet op een positieve manier.

Want in “ós zitterd” gooide het weer in eerste instantie roet in het eten. De Kenjer optoch werd op 16 februari afgeblazen vanwege de te verwachte harde wind. En hoe veel pijn dat ook deed, een moeilijke en  verstandige keuze van het Optoch Kommitee Zitterd en iedereen die met de organisatie gemoeid was. Want risico nemen met een evenement waar veel kinderen aan meedoen kan natuurlijk niet. Ook de grote optocht werd op 23 februari afgelast en gepland op 8 maart samen met de Kenjer optoch.

En toen kwam Covid-19 naar Nederland. Steeds meer besmettingen en grote evenementen werden afgelast. Mede hierdoor voelden veel deelnemers genoodzaakt zich af te melden voor de verplaatste optochten. Met als uiteindelijk een trieste optocht loos seizoen.

Maar wij als garde hadden gelukkig nog de start van het seizoen gehad.

Natuurlijk begon dit traditioneel voor de garde al voor de opening van het seizoen met de uitreiking van de eerste nonnevot aan Robert Bindels, oud voorzitter van het FEG.

De 11de van de 11de was nat maar dat weerhield een delegatie van de garde er niet van om de opening van het seizoen op het kloosterplein bij te wonen.

Daarna de uitroeping van de nieuwe stadsprins op 4 februari. Ondanks alle perikelen was het Wieze Raod van de Marotte gelukt een goede opvolger te vinden voor Prins Rob I  in de persoon van Thierry Dirkx als Prins Thierry I. Een prins met een groot muzikaal hart.

Zoals elk jaar was de garde aanwezig op de installatie zitting en de slot zitting met een grotere rol dan gebruikelijk. Door artiesten en prominenten te begeleiden van en naar het podium en met wat hand en span diensten hebben wij gepoogd de Marotte te ondersteunen  bij de zittingen. Iets wat wij graag als garde hebben gedaan. Ook de schoolbezoeken waren weer geweldig om te doen.

Daarnaast was er voor ons nog het jaarlijkse gardetreffen. Dit jaar vond dat plaats op 09-02-2020 in Brunssum. Altijd een geweldige dag met veel optredens en verbroedering tussen de euregionale gardes.

Zoals er te lezen is waren er gelukkig nog voldoende positieve dingen om niet te vergeten in seizoen 2020. Voor nu kunnen wij als garde alleen maar de wens uitspreken dat iedereen die dit leest gezond is en blijft. Wij kijken uit naar seizoen 2021. Op welke manier dit ook opgezet wordt.Bewerken